La plaça de les Glòries i els seus voltants estan patint una renovació constant. Després que l’antic mercat dels Encants canviés d’ubicació i estrenés la nova instal·lació i que l’enderrocament de l’anella de les Glòries ja estigui en marxa, el consistori va presentar un nou projecte per a la zona, la construcció de la nova Escola Els Encants. Aquest, a més, és un equipament molt reivindicat pels veïns i veïnes.

Aquest centre serà una escola d’educació infantil i primària i es construirà al carrer de Consell de Cent amb Cartagena. En l’últim Plenari Municipal de l’Ajuntament es va aprovar la modificació del Pla especial urbanístic i de millora urbana que permet la concreció de l’equipament docent. A més, l’Àrea Metropolitana de Barcelona va aprovar el mes passat l’expedient de contractació i licitació de les obres del projecte executiu de l’Escola dels Encants per un valor de 5.998.945 euros.

Aquest és un dels equipaments més reivindicats pels veïns de la zona i estava recollit al Compromís per les Glòries signat el 2007 per partits polítics i entitats veïnals. Ara s’ha desencallat gràcies al conveni entre l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Des de fa sis anys, l’Escola dels Encants es troba en una situació provisional en mòduls on hi falten espais d’ús comú. La direcció del centre i l’AMPA han participat en l’elaboració del nou projecte per tal d’exposar les seves necessitats en el procés de construcció del nou centre.

La nova escola estarà ubicada en un edifici de planta baixa i quatre plantes, amb una superfície total construïda de 4.149,37 metres quadrats. L’escola disposarà de diversos espais comuns com una pista poliesportiva, un pati, una zona de jocs de primària, biblioteca i aula d’informàtica i gimnàs, entre altres.

La previsió és que les obres s’adjudiquin durant el mes de maig i que puguin començar el juliol d’aquest mateix any. L’objectiu és que l’escola pugui estar enllestida el mes de setembre del 2015, coincidint amb l’inici del curs escolar.

L’esquerra de l’Eixample i les Glòries tindran una superilla

L’Eixample tindrà dues superilles. Aquest és el projecte que ha presentat l’Ajuntament, que contempla crear 5 superilles pilot en els pròxims quatre anys i en el que preveu invertir 10 milions d’euros. Al districte n’hi haurà dues: a l’Antiga i la Nova Esquerra de l’Eixample i una altra al voltant de la Plaça de les Glòries, la més emblemàtica.

Una superilla és una àrea d’organització urbana on es treballen objectius concrets de mobilitat sostenible, revitalització de l’espai públic, foment de la biodiversitat i el verd urbà, cohesió social, autosuficiència energètica i participació ciutadana, independentment dels límits territorials o demogràfics. És a dir, zones més petites que un barri on s’hi prenen mesures com la reducció del trànsit o el foment dels espais verds.

La superilla de les Glòries se situa al voltant dels carrers Aragó, Castillejos, Badajoz i Tànger, i ha de ser l’emblema del canvi de model de mobilitat i implicació ciutadana en l’apropiació dels espais públics.

La de l’Antiga i la Nova Esquerra de l’Eixample, entre els carrers París, Entença, Muntaner i Mallorca, serà la més poblada de les que s’han dissenyat i comptarà amb grans equipaments com l’Hospital Clínic.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram