Fer del passeig de Sant Joan un eix cívic. Aquest és un dels reptes que encara el regidor del Districte, Gerard Ardanuy, ara que travessa l’equador del seu mandat al capdavant de l’Eixample. Així ho ha expressat en una trobada on ha fet una valoració dels dos primers anys de gestió del govern municipal i ha presentat els objectius de futur.

La segona meitat del mandat arrenca amb el compromís d’iniciar les obres del segon tram del passeig de Sant Joan al mes d’octubre. El que està previst és donar continuïtat al projecte desenvolupat durant l’anterior mandat, quan es va transformar el tram entre l’Arc de Triomf i la plaça de Tetuan. Ara el Districte reformarà el tram fins a arribar a la plaça de Mossèn Cinto Verdaguer per posar punt i final a la reforma urbanística i poder començar a activar les iniciatives que donaran embranzida a aquesta via emblemàtica de la ciutat.

RENOVADA PLAÇA DE TETUAN

Durant aquest segon any de mandat, el districte de l’Eixample ha dut a terme obres de manteniment a la plaça de Tetuan, que fa d’espai de transició entre els dos trams del passeig. Amb un pressupost de 190.000 euros, el principal objectiu de les actuacions dutes a terme ha estat la millora i adequació d’aquest espai que té un elevat ús ciutadà i turístic.

USOS PER L’EDIFICI DE L’ONCE

Enguany, els veïns de Sant Antoni també han participat en l’elecció dels usos de l’antiga seu de l’ONCE, ja que el compromís del Govern municipal ha estat destinar l’edifici a equipaments pel barri.

Concretament, l’immoble té 6.733 metres quadrats de superfície útil. D’aquests, un 60% acull serveis municipals i un 40% està pensat per a usos veïnals.

Una de les principals característiques d’aquest projecte és que la part destinada a equipaments de veïnatge serà de gestió cívica. Això suposa que els mateixos veïns de Sant Antoni seran els encarregats de dinamitzar l’espai amb activitats per tal que doni servei al barri.

Els equipaments previstos inclouen espais comuns, com una sala polivalent, un escenari o un teatre auditori; i espais de trobada per als ciutadans, amb tallers, aules i sales de reunió, espais de treball per a la dinamització de les activitats i espais logístics.

L’edifici també serà la seu del Centre de Formació d’Adults Pere Calders, el Centre de Normalització Lingüística, Empreses i serveis municipals (BSM) i la Direcció d’Atenció al Ciutadà.

REORDENACIÓ D’AUTOBUSOS

“Valoro molt positivament tota la reordenació d’autobusos” a l’entorn de la Sagrada Família. El regidor de l’Eixample, Gerard Ardanuy, comentava en la darrera edició d’aquesta publicació que aquest any “l’Eixample tindrà més turisme que mai i aquesta distribució ens ajudarà a equilibrar més la distribució de visitants que arriben al temple”. I és que fa poc més d’un any el Govern municipal del Districte va posar en funcionament el pla de reordenació de la mobilitat dels autobusos turístics al voltant de la basílica.

L’Eixample ha respost així a una antiga reivindicació veïnal que persegueix la millora de la qualitat de vida dels veïns de la zona i de l’experiència de visita al monument per part dels turistes.

PROJECTE D’INTEGRACIÓ

Durant aquest mandat també s’ha iniciat un projecte a Fort Pienc que té per objectiu impulsar la incorporació dels comerciants xinesos, amb molta presència al barri, a l’Associació de Comerciants Eix Fort Pienc (ACEFP). Fins ara, a través del projecte anomenat Xeix, es treballa per establir ponts de comunicació i per combatre rumors i informacions equívoques sobre el comerç i la comunitat xinesa.

MESURES SOCIALS

Durant aquest segon any de mandat, l’Ajuntament ha obert un menjador social al Districte, que compta amb 100 places diàries. A més, s’han creat taules socials als diversos barris per detectar necessitats i buscar sinergies per donar assistència a les persones i famílies que ho necessitin.

Entre els plans de futur, Ardanuy ha anunciat que l’Eixample comptarà amb tres noves promocions d’habitatge de lloguer social a Ali Bei, 100-102; Viladomat, 142; i Borrell, 159.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram