La mostra recull 787 imatges participants al concurs d’Instagram del festival 48H Open House BCN. Foto: @luimoig

La Sala Ciutat acull fins el proper 13 d’abril l’exposició Portes de Barcelona. Dues mirades fotogrà fiques. Es tracta d’una mostra que contraposa, a través de quasi 1.000 imatges de portes, dues formes d’entendre i de viure la fotografia: la mirada exhaustiva d’un artista, i la col·lectiva, múltiple i espontània dels ciutadans a través de les xarxes socials d’internet.

Organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, l’exposició recull, per una banda, les 150 imatges de portalades fetes durant 4 anys per en Lluís Duran, un dels pioners de la direcció

d’art publicitària a la ciutat de

Barcelona.

D’altra banda, la mostra la formen també 70 imatges impreses de les finalistes del concurs Opengrama la xarxa Instagram sobre portes de Barcelona del festival d’arquitectura 48H Open House BCN. A més, la resta d’imatges es poden veure en format digital.

EL CONCURS OPENGRAM

El concurs Opengram, basat en les xarxes socials, ressalta el component participatiu i compartit d’aquestes creacions. Segons Elisenda Bonet, directora del festival, “l’exposició vol ser un homenatge a la participació ciutadana i especialment al voluntariat”.

Opengram posa de relleu el caràcter participatiu del 48H Open House BCN, tot i que la vocació de col·laboració es posa de manifest sobretot pels més de 1.000 voluntaris que fan possible l’esdeveniment.

Les creacions publicades a Instagram es caracteritzen per la diversitat d’interpretacions de les portes: diferents lectures, estils, ús dels recursos i èmfasi en els detalls. Totes les fotografies han estat preses a Barcelona i inclouen una porta, interior o exterior, com a element diferenciador d’un edifici per tal de ressaltar els aspectes més rellevants d’aquest element arquitectònic.

48H OPEN HOUSE

Amb 47.000 visites en la seva darrera edició, el festival d’arquitectura 48H Open House BCN és la principal cita de Barcelona amb l’arquitectura. Durant un cap de setmana de portes obertes, el festival permet accedir a més de 150 edificis de tot tipus, una oportunitat d’experimentar l’arquitectura de forma excepcional i completament de franc.

El projecte s’adreça especialment als barcelonins i implica la participació de diferents agents socials, tècnics i artístics per “obrir la bona arquitectura a la ciutat”. Segons Elisenda Bonet, “l’objectiu és fer-los viure l’arquitectura i la ciutat, donant-los l’oportunitat de remirar-la des d’una òptica cultural”. En aquest sentit, els arquitectes, els usuaris o els encarregats de planificar part de la ciutat són els mediadors que donen informació als visitants.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram