Entre la sèrie de remodelacions previstes per la plaça de les Glòries s’hi inclou l’instal·lació del nou edifici DHUB. Es tracta d’un espai museístic que acollirà el nou Museu del Disseny on s’integraran les col·leccions d’arts decoratives, ceràmica, disseny, tèxtil i d’indumentària i d’arts gràfiques que han estat disperses, fins ara, en diferents espais d’arreu de la ciutat de Barcelona.

De fet, en el cas de les col·leccions del Museu de les Arts Deco-ratives i del Museu Tèxtil i d’Indumentària, ja s’estan començant a preparar per al trasllat al nou edifici, ja que el 30 de desembre de l’any passat aquests dos centres van tancar al públic.

La data prevista d’obertura del nou edifici del Disseny Hub Barcelona (DHUB) és el mes de maig del proper 2014.

La nova construcció que recentment ha estat l’escenari internacional de la moda amb l’acollida de la trobada de moda 080, és un edifici d’un total de 30.000 metres quadrats.

En aquest espai s’hi agruparà el Museu del les Arts Decoratives, el Museu Tèxtil i d’Indumentària i el Gabinet de les Arts Gràfiques, que es convertirà en un punt de referència en l’escena del disseny.

Oriol Bohigas és l’arquitecte escollit per encarregar-se de l’esmentat projecte i assegura que aquest edifici té l’objectiu de “marcar la transició entre l’Eixample de Cerdà i la plaça de les Glòries, amb normatives diferents i, a més, ha d’agermanar-se amb la torre Agbar”

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram