La Cursa de Sant Antoni enceta el calendari dels atletes

És la primera cursa de barri de la ciutat de Barcelona. Després d’acomiadar el 2012 amb la Cursa dels Nassos, la de Sant Antoni és la que dóna el tret de sortida al nou any.

El proper dia 20 de gener el barri de Sant Antoni acollirà el que serà l’últim acte de la Festa Major, la 35a edició de la Cursa de Sant Antoni. Es tracta d’una de les curses atlètiques més reconegudes i populars de la ciutat. Consta de dues voltes al llarg dels carrers de Sant Antoni, arribant als deu quilòmetres.

Enguany els organitzadors esperen un èxit rotund. I és que la seva meta és arribar a les 3.800 inscripcions, i així continuar amb la línia ascendent i exitosa de participació que ha tingut aquesta cursa des del primer dia.

EL RECORREGUT

El tret de sortida es donarà al carrer Floridablanca, entre Viladomat i Borrell. S’iniciarà així un recorregut de deu quilòmetres que passarà pels punts més interessants i emblemàtics del barri. En aquest sentit, més enllà d’un acte esportiu la cursa també anirà lligada a l’història dels carrers de Sant Antoni.

Al llarg del primer quilòmetre, per exemple, es passarà per l’antiga sala Gran Price. Posteriorment els corredors podran suar alhora que admirar construccions tant especials com la del centre comercial La Arenas, la Casa Golferichs o la façana de La Carboneria, la casa okupada del barri que es distingeix per la gran pintada de la seva façana.

El llistat d’inscrits es publica avui a la pàgina web de la cursa i, el proper diumenge, una vegada finalitzada la prova es faran públics els resultats i també el vídeo de l’acte.

Concurs fotogràfic popular de la Festa Major del barri

Sota el nom Instants de Festa Major els organitzadors han promogut un espai online perquè tots els veïns que ho desitgin, hi pengin les seves fotografies.

D’aquesta manera els records són col·lectius de la mateixa manera que ho és la Festa Major de Sant Antoni que es caracteritza, des dels seus inicis, per la col·laboració entre veïns.

Des del passat dia 11 de gener, quan va iniciar-se la celebració, ja són més de 74 les imatges que s’han penjat a internet. Tots els que vulguin que les seves fotografies apareguin a l’àlbum de la Festa Major poden enviar-les, per exemple, mitjançant el Facebook del Portal Sant Antoni.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram