L’Ajuntament de Barcelona invertirà una suma de 5,1 milions d’euros a reformar el Passeig de Gràcia. Unes obres que segons el calendari previst estaran finalitzades abans del Nadal de 2013. Segons l’alcalde, Xavier Trias, “la seva regeneració immediata és imprescindible després del deteriorament que està patint”.

L’esmentada reforma del passeig inclou eliminar les cent places d’aparcament de zona blava que hi ha actualment al llarg de la via, millorar el sistema d’il·luminació i la integració de xarxes wifi i els punts de connexió 4G, entre altres iniciatives. Segons Trias, es tracta d’un “pas endavant perquè la via comercial del centre de la ciutat esdevingui un espai premium”, una petició històrica dels comerciants del passeig.

UNA PETICIÓ HISTÒRICA

En aquest sentit Lluís Sans, president de l’associació comercial Amics del Passeig de Gràcia, anunciava en una entrevista al Línia Eixample que la remodelació de la via és ”imprescindible”. Concretament remarcava que “quan una via està deteriorada o bruta el principal afectat és el comerç”. Qui és també propietari de la botiga de moda Santa Eulàlia afegeix que “la proposta satisfà totes les expectatives del que necessita el passeig com és el fet de convertir-lo en un espai d’excel·lència de la ciutat”. En aquesta línia, Sans assegura que es tracta del primer pas a l’hora de convertir la ciutat en l’anomenada smart city, objectiu que comparteix amb l’arquitecte municipal, Vicente Guallart qui lidera el projecte de convertir Barcelona en una ciutat intel·ligent.

LES OBRES

El passeig que té un total de dos quilòmetres de llarg i una superfície de 96.880 metres quadrats, comptarà amb millors senyalitzacions, més zones de càrrega i descàrrega, així com un augment d’arbres, jardineres i bancs, en un intent per potenciar l’ús social de la zona.

Antoni Vives, regidor d’Urbanisme del consistori barceloní va explicar durant l’acte de presentació del projecte que ja s’han començat a realitzar reformes a la zona, com la reparació de les voreres, canvis en la senyalització i millorar les rajoles, que “s’han convertit en un souvernir per als turistes”.

Pel que fa a l’execució de les obres el president d’Amics del Passeig de Gràcia ha volgut advertir que “cal que aquest projecte s’executi en termes de gran qualitat”. I és que segons Sans les darreres reformes del paviment que s’han realitzat a la via han portat, a posteriori, diversos problemes en el seu manteniment pel ràpid deteriorament. Per aquest mateix motiu, Sans reclama que la remodelació es faci seguint “criteris d’alta qualitat, tant en l’elecció del contractista, com en la selecció dels materials que s’utilitzaran, així com respectar el calendari d’execució del projecte per garantir el menor impacte en comerciants, veïns i visitants”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram