Teatre Arnau

Imatge de l’edifici del Teatre Arnau deteriorat el 2022. Foto: Línia Eixample

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, va anunciar aquest dilluns en la roda de premsa per confirmar la data de reobertura del Molino, que el Teatre Arnau es començarà a rehabilitar el primer trimestre del 2025. L’Arnau és un dels espais que havia donat molta vida al Paral·lel quan el carrer va ser el punt de referència de les arts escèniques i de la cultura de la ciutat. A més, s’ubica a una part de la via que ja pertany al Raval, just a la frontera amb Sant Antoni i el Poble-sec.

Així, Collboni va manifestar que el seu objectiu és “revitalitzar la part de mar del Paral·lel i no només amb El Molino, sinó amb el Teatre Arnau”. En aquest sentit, el batlle va afirmar que les obres de rehabilitació del teatre començaran el primer trimestre de 2025 i que l’objectiu és enllestir les obres en dos anys per arribar a finals del 2026 o principis del 2027 “amb el teatre reconstruït i en ple funcionament”.

Un teatre 20 anys tancat

Es tracta d’una reforma llargament reivindicada pels veïns i que els últims anys semblava que havia d’estar a punt de començar, però que mai ho feia. L’espai està tancat des de fa 20 anys (2004) i des del 2011 és propietat de l’Ajuntament, però el consistori no es decidia si s’havia d’enderrocar tot l’edifici o mantenir-ne una part, com defensaven els veïns i com s’acabarà fent.

En paral·lel, el 2022 l’Assemblea Teatre Arnau va tirar endavant el projecte Arnau Itinerant, que ofereix diferents activitats artístiques que s’haurien de fer al teatre, però repartides per la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram