Sant Antoni mercat llibres

Les marquesines on es posen els paradistes fa temps que pateixen goteres. Foto: Línia Eixample

Continua la tensió entre els paradistes del Mercat Dominical del Llibre de Sant Antoni per les goteres que pateixen els llibreters quan plou. Després de la denúncia dels paradistes el passat juliol, aquest cap de setmana, a causa de les fortes pluges a la ciutat, van tornar a patir el mateix problema.

I és que l’agost de l’any passat van patir grans pèrdues materials per culpa de les goteres i van demanar a l’Ajuntament que els solucionés el problema. Els llibreters denunciaven que Mercats i l’Ajuntament no els van pagar les pèrdues i que l’obra nova del mercat a l’aire lliure no era compatible amb la pluja i el Mercat Dominical del Llibre.

La defensa de l’Ajuntament

Per la seva banda, l’Ajuntament i l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona es van defensar sobre les actuacions a curt termini que es van fer després de l’episodi de pluges de l’agost del 2023 per solucionar les goteres que van patir els llibreters. “Es va acordar la neteja intensiva i l’aplicació de pintura de poliuretà –per tapar forats–, que es va fer dues setmanes després de les pluges -i que encara es manté-”, argumenta el consistori, que també defensa el pla que es va establir per solucionar definitivament les queixes del Dominical.

Així doncs, la solució passa per la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les pèrgoles, que quedaran cobertes i impermeabilitzades. Aquestes obres, segons Mercats, s’han de començar a fer després de l’estiu, ja que fins abans de l’agost s’estava licitant el contracte per a la instal·lació de les plaques, però encara no ho han fet.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram