Cultura barri

Instal·lació visual ‘De pedra’. Foto: X (@casaelizalde)

Continuen les exposicions del Festival Temporals, un programa itinerant de projectes d’art contemporani que ha estat recorrent dotze equipaments de la Xarxa de Centres Cívics (CC) de Barcelona al llarg del 2024. El programa reflexiona sobre el futur de la humanitat.

Durant el setembre i l’octubre es poden veure cinc mostres de les set en total. La primera és El cel les estrelles, que es fa al CC Pere Bruna entre el 5 de setembre i el 26 d’octubre i inclou els projectes de diversos artistes que demanen que mirem al cel, un gest que ens connecta amb les grans preguntes del món. Per altra banda, al CC Pati Llimona, entre el 12 de setembre i el 30 d’octubre es pot visitar El dissens, de Miquel García Membrado, una obra audiovisual feta per estudiants de batxillerat d’un institut barceloní. I entre el 18 de setembre i l’1 de novembre es pot gaudir de la instal·lació visual De pedra al CC La Casa Elizalde. L’obra presenta un relat elaborat a base d’imatges de l’arxiu de tres artistes que va mutant amb la presència de cada visitant.

Octubre i novembre

Entre el 3 d’octubre i el 13 de novembre també es podrà veure Orientar-se en la foscor més absoluta, de Núria Nia, al CC Baró de Viver. És una instal·lació audiovisual que transita per una sèrie d’entorns virtuals que ens faran topar amb la gran paradoxa: quan imaginem futurs habitables, cerquem possibilitats a internet i ens oblidem que aquesta eina amenaça la sostenibilitat del món.

Finalment, el CC Navas acollirà entre el 9 d’octubre i el 16 de novembre la instal·lació The Opposite Sea, que ens fa qüestionar la manera amb què mirem el Mediterrani i com hem construït l’imaginari migratori que el travessa des d’una perspectiva normativa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram