Saleses geriàtric

La residència d’avis Les Saleses té un model de proximitat. Foto: Les Saleses

L’Associació Les Saleses, que ofereix serveis geriàtrics al barri, denuncia des de fa uns mesos la possibilitat que el juliol del 2025 hagi de tancar un dels tres pisos que fa servir com a residència per a gent gran. Es tracta del centre que es troba al 304 del carrer Consell de Cent. La propietat, expliquen des de l’associació, no els vol renovar el lloguer i ja ha posat el pis a la venda per gairebé dos milions d’euros. Però aquest no és l’únic problema.

El director en funcions de Les Saleses, Oriol Agulló, explica que el que els fa marxar és la normativa de l’administració sobre residències que fa que els centres petits com els seus quedin obsolets i hagin de tancar. “Estem en pisos de l’Eixample molt antics que no passen les inspeccions perquè són petits, estrets i la cuina no és prou gran, però després l’administració veu com treballem i ens diu que és el model de proximitat que volen implementar, així que no entenem res”, lamenta Agulló.

En aquest sentit, el director de les tres residències de proximitat de l’Eixample (tenen 15, 17 i 23 residents a cadascuna) insisteix a dir que és l’administració qui els està abocant a la desaparició. “El problema no només el tenim nosaltres, a Barcelona hi ha altres geriàtrics petits molt semblants que estan tancant o que veuen que ho hauran de fer”, comenta. I és que la solució passa per trobar un nou local o pis que compleixi les condicions de la normativa abans que s’acabi el contracte al barri. “Podrem continuar l’activitat, però serà lluny d’aquí perquè els preus són impossibles i els usuaris hauran de decidir si continuen”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram