Sant Antoni mercat llibres

Les marquesines on es posen els paradistes fa temps que pateixen goteres. Foto: Línia Eixample

Tensió no resolta entre l’Ajuntament, l’Institut Municipal de Mercats i el Mercat Dominical del Llibre de Sant Antoni pel conflicte de les goteres. I és que a finals de l’agost de l’any passat, a causa d’un episodi fort de pluges, els llibreters del mercat van patir molts desperfectes al seu material per les fortes goteres que es van fer a causa de la pluja, només cinc anys després de la inauguració del nou mercat. Llavors, l’Ajuntament va buscar una solució ràpida per pal·liar els efectes, però des del Dominical afirmen que han continuat tenint goteres.

El tresorer de l’Associació del Mercat Dominical del Llibre de Sant Antoni, Pablo Fernández, reconeix que l’Ajuntament va actuar ràpidament l’agost passat, però també lamenta que des de llavors els problemes no s’han solucionat del tot. “Han trigat molt a proposar-nos una solució definitiva i, tot i que no hem tingut cap episodi més com el de l’estiu passat, hem tingut problemes cada vegada que plovia”, explica Fernández en declaracions a Línia Eixample.

 

Però el que més ha enfadat els llibreters ha estat la resposta de Mercats als desperfectes que van patir ara aviat farà un anys. “Molts llibres van quedar destrossats, i ja sabem que el paper mullat no val res, així que vam demanar indemnitzacions a l’Institut de Mercats”, comenta Fernández, que lamenta que la resposta municipal ha estat negativa. “Diuen que és normal que es mullessin els llibres perquè estem al carrer, quan nosaltres tenim vídeos amb les goteres que hi havia i l’aigua que queia mullant-ho tot”, acaba dient Fernández.

Mercats es defensa

Per la seva banda, l’Ajuntament i l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona defensen les actuacions a curt termini que es van fer després de l’episodi de pluges de l’agost passat per solucionar les goteres que van patir els llibreters. “Es va acordar la neteja intensiva i l’aplicació de pintura de poliuretà –per tapar forats–, que es va fer dues setmanes després de les pluges”, argumenta el consistori, que també defensa el pla que es va establir per solucionar definitivament les queixes del Dominical.

Així doncs, la solució passa per la instal·lació de plaques fotovoltaiques a les pèrgoles, que quedaran cobertes i impermeabilitzades. Aquestes obres, segons Mercats, es començaran a fer després de l’estiu, ja que ara s’està licitant el contracte per a la instal·lació de les plaques.

La solució que plantegen Mercats i l’Ajuntament, però, no acaba de convèncer els paradistes del Mercat Dominical. “Ens genera incertesa si serà prou bona perquè no sabem si el material es farà malbé”, conclou el tresorer.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram