Festival Corea

Les paradetes de la fira, amb tota mena d’activitats. Foto cedida

La música de Corea del Sud, el k-pop, és tot un èxit entre els joves. Desenes de grups, cantants i sèries del país asiàtic desperten passions arreu i les entitats de l’Eixample ho saben. El creixent interès per la cultura coreana ha animat l’Eix Jove i Joves de l’Eixample a organitzar la primera Fira de Cultura Coreana del Fort Pienc.

L’exterior de la Biblioteca Ana Maria Moix ha estat l’escenari escollit per a celebrar la fira, que el 10 de juliol omplia de paradetes i activitats la plaça del Fort Pienc. Molts joves van aprendre a escriure el seu nom en l’alfabet hangul, van ballar al ritme del k-pop, van llogar llibres i van descobrir cursos i intercanvis a Corea. També hi ha va haver espai per a jocs en grup i sortejos de productes coreans.

Socialitzar i aprendre

L’onada d’influències coreanes crea tota mena de nous vincles socials i costums entre molts joves. Molts carrers de la ciutat s’omplen de grups de joves ballant i divertint-se al ritme de la música coreana. “Des de fa uns anys, l’interès per la cultura coreana és cada vegada més gran. No només per la seva música i balls, sinó també per l’idioma, la gastronomia i altres aspectes”, detalla David Garcia, de l’entitat Joves de l’Eixample.

Si bé la indústria musical del k-pop és coneguda per la seva enorme exigència i duresa artística, el que arriba al públic general són valors positius i de diversió. “Les activitats associades que es popularitzen entre els joves promocionen la interacció, l’interès per aprendre l’idioma, es creen vincles d’amistat i es fomenta l’activitat a través del ball”, explica Anna Fando, de l’Eix Jove de l’Eixample. Per això, entitats juvenils del Districte organitzaran més cursos i actes sobre Corea pròximament.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram