Foto: Freepik

La bona salut i els tractaments estètics són l’autèntica font de bellesa, però encara hi ha un element més directe i definitiu. Es tracta del descans. Podria semblar una obvietat, però un dels elements que ens fa menys atractius i que aconsegueix que caiguem pitjor als altres és la manca de son. Ho certifica un estudi dut a terme per la Universitat d’Estocolm i publicat a la Royal Society Open Science Journal.

La mecànica de l’estudi és simple. Els investigadors van demanar a 25 voluntaris que intentessin descansar al màxim dues nits. Dies després els van forçar a tenir dues sessions d’insomni durant les quals només van poder dormir quatre hores. Un cop acabats els experiments, els experts fotografiaven els participants. Posteriorment, van ensenyar les imatges a 122 persones desconegudes a qui se’ls va demanar pel nivell d’atractiu, salut i confiança que transmetien aquelles persones.

Les respostes van confirmar la tesi dels investigadors. Les persones que havien dormit menys semblaven menys atractives i fins i tot despertaven més desconfiança. Sens dubte, un altre bon motiu per descansar les hores que toquen.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram