Autocars Sagrada Família

Autocars turístics ocupant tres carrils a l’Eixample. Foto cedida

Diversos veïns dels barris del Fort Pienc i la Sagrada Família han bloquejat el trànsit al carrer Diputació, entre Marina i Lepant, per a protestar contra la saturació turística de la zona. Els manifestants han denunciat que la reubicació de les parades d’autocars a la Sagrada Família ha provocat una arribada diària massiva de vehicles turístics privats que estacionen davant de l’antiga plaça de toros La Monumental.

Quan es va plantejar la reordenació de les parades, que ha eliminat els set punts d’estacionament per a autocars turístics dels carrers Padilla i Consell de Cent i els va traslladar al carrer de la Marina, les associacions veïnals van preveure que aquesta mesura només desplaçaria el problema. I així ha sigut: els veïns denuncien el soroll incessant del trànsit d’autocars, les botzines i els crits dels turistes, així com la dificultat per caminar per les voreres.

El bloqueig d’aquest dimecres ha causat desviacions de trànsit, inclòs un canvi de recorregut per a la línia V21. No obstant això, la protesta només va reunir unes desenes de persones.

Milers de persones protesten a Barcelona contra la massificació turística
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram