tall gran via joan miro

La plataforma Salvem el Parc Joan Miró va tallar ahir a la tarda la Gran Via per protestar contra la tala d’arbres. Foto: X (@UrbanismeAVVEE)

La plataforma Salvem el Parc Joan Miró va tallar ahir a la tarda la Gran Via per protestar contra la tala d’arbres del parc per les obres de l’L8 dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Unes 200 persones es van concentrar en la que ha estat l’última mobilització de l’entitat per tornar a reclamar que la Fira de Barcelona cedeixi l’espai necessari per evitar que la zona logística de les obres de perllongament de l’L8 es facin al Joan Miró.

La Fira, espai ideal

Salvem el Parc Joan Miró considera que la Fira és l’espai ideal perquè disposa de 153.000 metres quadrats d’espai a Montjuïc de “titularitat municipal i on s’inverteix milions d’euros públics”. “Per salvar el Parc Joan Miró utilitzant espai a la fira només seria necessària la utilització de 12.600 metres quadrats, en una zona on s’ha de realitzar una gran reforma i inversió per fer-hi habitatge i equipaments, tal com es va especificar en el procés participatiu realitzat durant el 2023”, explica la plataforma.

En aquest sentit, l’entitat acaba dient que, tot i que aquestes actuacions s’han posposat 10 anys, “Ajuntament i Fira encara es neguen a aprofitar l’espai provisionalment per salvar el parc”.

Amb tot, des de la plataforma indiquen que el veïnat fa mesos que està mobilitzat i ara encara són a temps d’evitar que el canvi d’ubicació tingui un “impacte major en el projecte de millora de transport públic”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram