Concert estació Nord

El concert del Dia d’Europa a l’estació del Nord. Foto cedida

El vestíbul de l’estació del Nord s’ha convertit en l’epicentre dels actes del Dia d’Europa, que s’ha celebrat aquest 9 maig. L’antic recinte ferroviari ha acollit un concert molt especial: ha recreat l’ambient d’un antic cafè europeu de principis del segle XX. A més, representants de diverses institucions han desplegat una bandera gegant de la Unió Europea als jardins de l’estació.

El gran cafè-concert s’ha inspirat en les històriques cafeteries que s’estenien pel continent el segle passat. Aquests espais van ser un punt de referència per a la socialització i el naixement de moviments culturals. L’objectiu del concert és precisament reivindicar els bars i els cafès com a elements fonamentals de la cultura europea.

“Europa no és una entitat llunyana, la construïm cada dia entre tots”

“Aquest i altres actes del Dia d’Europa ens ajuden a donar a conèixer tota la feina que fa la Unió. Europa no és una entitat llunyana, la construïm cada dia entre tots”, assegura la cap de comunicació de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Carlota Martí.

Loverman, el projecte en solitari del belga James de Graef, la cantant barcelonina Suu i la guitarrista portuguesa Marta Pereira da Costa han sigut els encarregats de portar la música a l’estació. La tarda de concerts ha acabat amb una sessió de música haus i electrònica de la mà del discjòquei Mauro Licci.

Europa estació del nord

La bandera d’Europa desplegada als jardins de l’Estació del Nord. Foto: Ajuntament

Abans del concert i per a escalfar motors, s’ha desplegat una gran bandera de la UE de 25×17 metres al parc de l’estació del Nord. L’acció ha anat a càrrec de l’alumnat de diverses escoles de la ciutat, que també han participat en uns tallers sobre desinformació organitzats per la Comissió Europea i el Parlament Europeu. A l’acte hi ha participat l’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, i representants d’altres institucions.

Europa als barris

El Dia d’Europa commemora l’anomenada ‘Declaració Schuman’, que el maig del 1950 va ser un preludi d’una Europa més unida després de dos segles de guerres i batalles per tot el continent. Des de llavors, Europa ha anat creant tota mena d’institucions que han guanyat pes i influència en la vida de tots els ciutadans.

“La gent ha de ser conscient que moltes polítiques que es redacten des d’Europa els afecten diàriament. Sabem que Brussel·les queda molt lluny i, per això, tenim oficines de representació que fan arribar Europa a cada racó del continent”, explica Martí.

L’Arc de Triomf també ha sigut un dels espais on s’ha commemorat el Dia d’Europa. El monument es va il·luminar de color blau europeu el vespre previ al 9 de maig. El Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música, les Tres Creus del Park Güell, la Torre Glòries, l’edifici Vela, l’Ajuntament de Barcelona i les seus dels districtes, van sumar-se a la llista d’edificis i espais il·luminats.

“Barcelona és pionera en qüestions com la mobilitat urbana o la recerca en salut i la UE finança molts d’aquests projectes”

“La Unió Europea és present als barris de la ciutat. Barcelona és pionera en qüestions com la mobilitat urbana o la recerca en salut i nosaltres financem molts d’aquests projectes, com la Superilla de l’Eixample”, detallen des de la representació de la Comissió.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram