eixample respira

Una de les protestes convocades per la plataforma. Foto: Eixample Respira

Diversos representants de la plataforma veïnal Eixample Respira es van reunir el dijous 18 d’abril a la tarda amb el regidor del Districte, Jordi Valls. A la reunió, els vocals de l’entitat van presentar un seguit de propostes al regidor per a la millora del transport públic i la mobilitat sostenible “amb l’objectiu de millorar la salut i la qualitat de vida del veïnat de l’Eixample”.

Eixample Respira defineix les propostes que ha traslladat al consistori com a “fàcils d’implementar durant els pròxims dos anys perquè no requereixen grans inversions”. D’una banda, l’entitat demana millorar el servei d’autobús eliminant l’estacionament de vehicles al carril bus el cap de setmana i festius, la pacificació d’entorns escolars, hospitals i residències de gent gran. I és que la pacificació d’aquests entorns, sobretot els escolars, és una de les grans demandes de l’entitat.

Una altra de les propostes més destacades és canviar la freqüència dels semàfors del carrer d’Aragó per evitar que s’utilitzi com a zona de pas i reduir la velocitat dels vehicles. També la creació de carrils bici verticals a Aribau, Muntaner i Entença, així com fer efectiu el dia sense cotxes al districte.

Amb tot, Eixample Respira també explica que, tot i que les peticions fan referència al districte de l’Eixample, són conscients “de la necessitat de propostes d’abast de ciutat que farien possible complir l’agenda 2030”. És per tot això que la plataforma veïnal acaba mostrant la seva oposició i “preocupació” per projectes que ja estan en marxa, com les obres del parc Joan Miró.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram