Obres Glòries

Les obres de la plaça de les Glòries en direcció al barri. Foto: Ajuntament

Els veïns dels barris de l’entorn de la plaça de les Glòries Catalanes han exigit a l’Ajuntament “l’agilització” i la concreció pressupostària dels projectes de construcció d’equipaments i serveis en aquesta zona. Reunits en una assemblea celebrada el passat 17 d’abril, els representants de les associacions veïnals han fet balanç del progrés de la transformació urbanística de la plaça.

“Totes les feines van molt endarrerides, fins a 10 anys tard en alguns casos. Abans es justificava amb la pandèmia, però aquesta excusa ja no ens serveixi”, assegura Miquel Catasús, l’expert en equipaments de les associacions veïnals dels barris afectats.

El gran maldecap urbanístic de les associacions de la Sagrada Família durant els darrers anys ha sigut la construcció de la nova Escola Gaia. L’antiga fàbrica de paraigües, al carrer Dos de Maig, ha de ser la ubicació definitiva per a traslladar l’escola, situada fins ara en uns mòduls provisionals i al costat de teulades d’amiant molt properes.

Les previsions sobre la finalització del projecte han canviat diverses vegades. “El Consorci d’Educació diu que el curs 2027-2028 podrà entrar en funcionament, però ho veiem molt difícil”, lamenta Catasús.

L’antiga fàbrica de la farinera és l’altre espai àmpliament reclamat. Aquí hi tindran la seu entitats castelleres, esplais i clubs de petanca, però el progrés és lent. “Aquí encara no s’hi ha fet ni el projecte”, detalla Catasús.

Les reivindicacions per la manca d’equipaments s’estén també als barris del Fort Pienc, el Parc i la Llacuna i el Clot, que juntament amb el de la Sagrada Família reclamen els espais compromesos per les administracions. “Volem que les promeses es concretin en els pressuposts, no només en projectes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram