grup de teatre

Un assaig del grup de teatre de l’associació veïnal. Foto: AV Sant Antoni

Sant Antoni és un barri amb una tradició teatral molt arrelada. El grup El Triangle, fundat l’any 1981, és un dels màxims exponents d’aquest vincle entre el barri i les arts escèniques, però hi ha altres projectes veïnals que miren d’acostar a tothom la passió per actuar. Un d’aquests és el grup de teatre de l’Associació Veïnal de Sant Antoni, creat ara fa dos anys i dirigit per Aïda Bosque.

Durant la tardor de 2021, quan la pandèmia ja permetia fer activitats però encara les condicionava força, diversos veïns van voler tornar a fer teatre. Havien estat integrants del grup de teatre del Centre Cívic Cotxeres Borrell, que amb la crisi del coronavirus es va aturar, i van decidir formar un nou grup que assagés al local de l’AV de Sant Antoni. Aïda Bosque, filla d’una de les impulsores del nou grup, es va oferir com a directora, aprofitant la seva experiència fent i ensenyant teatre. I així va començar tot.

Actualment són set els membres que formen el grup, però hi ha hagut canvi de cares des dels inicis. “Tres dels integrants actuals són persones que no havien fet mai teatre”, destaca Bosque. Per a ella, això és bona notícia, perquè vol dir que la iniciativa és capaç d’animar la gent a endinsar-se per primera vegada en el món del teatre. Pel que fa a la mitjana d’edat del grup, hi ha un noi que està en la vintena que s’hi ha afegit aquest any, mentre que la resta superen els cinquanta anys. “Però tots tenen ànima jove”, assegura la directora, a qui li agradaria que s’hi sumés més gent de totes les edats.

Preparen la següent obra

El grup de teatre de l’AV Sant Antoni va estrenar per la Festa Major del barri de l’any passat la seva primera funció, formada per diversos gags, i a l’estiu en va oferir una versió ampliada. Enguany ja preparen tota una obra sencera, Ojos que no ven, una tragicomèdia molt coral que els té ben engrescats. Al final, tal com diu Bosque, el més important és “passar-s’ho bé”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram