superilla de Sant Antoni

L’Ajuntament ha engegat un pla de xoc de neteja a la superilla del barri arran de les queixes veïnals. Foto: Ajuntament

Veïns i veïnes, comerciants i el barri en general feia temps que es queixaven a l’Ajuntament de la degradació de la zona baixa de la superilla de Sant Antoni, en el tram del carrer del Comte Borrell, entre el de Tamarit i Aldana. L’espai es va crear el 2018 a través de l’urbanisme tàctic. Des de feia un temps, la brutícia i la pudor, juntament amb la problemàtica de les persones addictes i els sensesostre, havien augmentat a la zona. El veïnat fa temps que ho traslladava a l’Ajuntament i, ara, ha rebut resposta amb forma de pla de xoc urgent per mantenir més net aquesta zona del barri.

Així, el consistori ha intensificat les tasques amb un dispositiu especial de neteja i seguretat on també participen educadors de carrer per tractar amb les persones addictes i sense llar. I és que els veïns s’acaben queixant perquè no poden gaudir de l’espai com els agradaria.

“Sí que sabem que ha augmentat la neteja i les dotacions generals, però encara és d’hora per a fer valoracions”, explica el president de l’Associació de Veïns de Sant Antoni, Pep Sala. Per la seva banda, la presidenta de Som Sant Antoni, Lídia Núñez, insisteix a dir que la problemàtica amb la gent sense llar a la zona del carrer Parlament encara no s’ha solucionat. En aquest sentit, Sala també coincideix a dir que és un fet que els “preocupa”.

El president de Sant Antoni Comerç, Jordi Arias, coincideix amb Sala afirmant que “és d’hora per valorar res”, però que ja han notat l’augment de la neteja a la zona. Arias va més enllà i acaba agraint a l’Ajuntament que escolti les reivindicacions dels veïns i comerciants i “es posi les piles en aquest sentit”. “Es fa un sobreús de la superilla, per tant, necessita més neteja”, s’explica. Arias acaba dient que la preocupació que els queda és la de les persones addictes: “No volem que es converteixi en un problema més gran”, conclou.

I la superilla definitiva?

El pla de xoc de neteja és una primera mesura que l’Ajuntament ha pres per frenar els mals usos que s’estan produint a l’espai. Però veïns i comerciants, tot i estar contents amb el gest del consistori, demanen que s’enllesteixi el projecte de la superilla. I és que una de les pors que hi ha al barri, tal com va passar amb l’anterior mandat, és que l’aprovació i execució del projecte definitiu s’allargui fins al final de l’actual. “Entenem que si s’acaba el projecte de la superilla, ajudarà a solucionar els problemes que ens estem trobant ara”, reivindica Jordi Arias.

I és que cal recordar que durant el tram final de l’anterior mandat l’Ajuntament va presentar el projecte per pacificar definitivament el tram de Comte Borrell entre Manso i l’avinguda del Paral·lel, el de Parlament entre el Paral·lel i la ronda de Sant Pau i allargar l’eix verd de Rocafort fins al Paral·lel.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram