eix consell de cent

La cruïlla de Consell de Cent amb Balmes. Foto: Laura Fíguls/ACN

La polèmica sobre el futur de l’eix pacificat de Consell de Cent no s’atura. Veïns, actors polítics i la justícia hi han continuat dient la seva en un conflicte que té nous fronts cada dia que passa. I és que després de la sentència que ordena revocar la reforma de Consell de Cent, la justícia ara investiga l’exalcaldessa Colau per un possible frau de subvencions europees a la superilla. Un fet que es remunta a la querella que va presentar l’exarquitecte en cap de Barcelona, Josep Antoni Acebillo, per la superilla de l’Eixample. Segons una interlocutòria a la qual ha accedit EFE, la jutgessa afirma que “els nous fets denunciats guarden connexió amb els delictes ja investigats”.

D’altra banda, la jutgessa que ha emès la sentència contra l’eix verd de Consell de Cent ha ofert ara una mediació entre Barcelona Oberta i l’Ajuntament per frenar-ne el desmantellament, segons va explicar dijous La Vanguardia. I és que cap de les dues parts vol que s’acabi revocant al complet la pacificació.

Per la seva banda, el president del grup municipal Trias per Barcelona, Xavier Trias, ha afirmat que “la sentència de Consell de Cent és un revés a la manera d’actuar de Colau” i que “la inhabilita a ella i els comuns per tornar a governar la ciutat”.

Aquest dilluns, el portaveu dels comuns, Jordi Martí, demanava a la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat defensar l’eix verd de Consell de Cent “davant una ofensiva judicial que s’ha demostrat mancada de sentit comú”. Per la seva banda, avui la FAVB ha demanat personar-se en el procediment en defensa de l’eix verd després de la sentència judicial.

Per últim, cal recordar que diverses entitats de l’Eixample havien convocat per divendres a la tarda una protesta “contra una sentència absurda” a la nova plaça de Consell de Cent-Enric Granados, però es va anul·lar per la pluja. Amb tot, la protesta no té nova data, però el conjunt d’entitats veïnals insisteix en el rebuig a la decisió judicial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram