Una manifestació per salvar el parc, el març passat. Foto: Twitter (@UrbanismeAVVEE)

Ja fa set mesos que va començar la mobilització veïnal per protegir el parc de Joan Miró de les obres de l’L8 de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). Va ser al febrer quan els veïns es van assabentar que el projecte de perllongament de la línia, que ha de connectar les estacions de plaça Espanya i Gràcia, afectaria un terç del parc i més de 170 arbres. El motiu: l’espai havia estat escollit per convertir-se en la base logística de les obres. La reacció ciutadana no es va fer esperar i de seguida va aparèixer la plataforma Salvem el Parc de Joan Miró, que durant aquests mesos ha organitzat manifestacions i s’ha posat en contacte amb les administracions responsables. El passat dia 6, representants de la plataforma es van reunir amb la nova consellera de Territori, Ester Capella.

“És un gest per part de la consellera, però pel que fa a resultats estem igual que fa cinc mesos, quan ja ens vam reunir amb la Generalitat”, reconeix el vocal d’Urbanisme de l’Associació de Veïns de l’Esquerra de l’Eixample, Xavier Riu. També admet que “esperava més concreció”, però valora un compromís que sí que van aconseguir: “Ens van dir que no es faria res que no ens haguessin explicat prèviament”. Així, van quedar que es tornarien a trobar en un mes i mig, quan ja hi ha d’haver una decisió conjunta de la Generalitat, l’Ajuntament i l’empresa que executa les obres. Sigui com sigui, Riu veu amb neguit com el temps passa i la solució no arriba. “Estem preocupats. O aproven un canvi ràpidament o l’empresa farà el que estava previst”, alerta Riu.

Pressionen Laia Bonet

És per això que ara posen el focus en l’Ajuntament, l’altra institució responsable de la situació del parc. Mentre que la nova consellera de Territori no va trigar a acceptar reunir-se amb els veïns, la nova tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Laia Bonet, encara no els ha donat resposta. “Necessitem que parli amb nosaltres”, pressiona Riu, que recorda que és “urgent”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram