L’alcaldable Trias, acompanyat d’altres membres de la seva llista. Foto: Pol Solà i Eli Don/ACN

La candidatura Trias per Barcelona ha arribat a un acord amb la plataforma ciutadana MésXBCN per incorporar al seu programa les seves propostes. L’entitat va fer públic al novembre un document amb 50 mesures “estratègiques” per a Barcelona, de les quals Trias n’ha acceptat 48 –una dotzena amb esmenes–.

Entre les mesures incorporades hi ha la d’incentivar el mercat de lloguer sostenible amb un programa de bonificacions que facilitin que els propietaris posin més pisos al mercat i a preus inferiors, així com facilitar la transformació de pisos turístics en habitatge social. Sobre turisme, es contempla modificar l’actual PEUAT de la mà del sector i “flexibilitzar” la taxa turística per establir el preu en funció de l’època de l’any.

L’alcaldable ha valorat positivament l’acord amb l’organització cívica perquè “reforça l’aposta per la transversalitat” de la seva candidatura. Per altra banda, Lluís Tusell, portaveu de MésXBCN, ha volgut donar suport a una proposta electoral “que defensa clarament un canvi a Barcelona” i que aprofita “el coneixement i l’experiència de la societat civil, escoltant i incorporant les seves propostes”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram