La història del Poblet

La història del Poblet es va exposar fa uns mesos al Mas Guinardó. Foto cedida

La història de la fàbrica Myrurgia, la lluita obrera de la plantilla de la Numax o l’ingrés de George Orwell a l’Hospital de Sant Pau són només alguns dels episodis que la Comissió de Memòria Històrica del Barri del Poblet ha recuperat en els últims mesos. I no pensa aturar-se aquí. La plataforma continua avançant en el seu objectiu de reivindicar l’antic barri del Poblet i aquest mateix dimecres, 12 d’abril, viurà un acte que l’ajudarà a aconseguir-lo.

L’Ateneu El Poblet acollirà aquesta tarda la conferència Història local: reptes de memòria, a càrrec del Pou, el Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i de la Muntanya Pelada. Aquesta entitat treballa des del 2009 per recuperar el passat dels barris d’Horta-Guinardó i s’ha convertit en un “referent” en aquest àmbit, en paraules de Josep Maria Sans, membre de la Comissió de Memòria Històrica del Barri del Poblet. “Ells són el que ens agradaria ser quan siguem grans”, diu Sans, rient. Aquest desig és comprensible: l’entitat hortenca va guanyar la Medalla d’Honor de Barcelona l’any passat.

Així, a la conferència, quatre membres del Pou compartiran la seva experiència amb els companys del Poblet. Un d’ells serà Carles Sanz, que recordarà que l’entitat de la qual forma part va començar “humilment”, amb tres integrants. També animarà el col·lectiu del Poblet a fer accions com crear una revista o organitzar passejades, tasques que ells duen a terme des de fa anys.

Amb tot, Sanz destacarà una idea clara: “La gent, com més coneix el barri i el seu patrimoni, més se l’estima i el defensa”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram