protesta contra el soroll

Protesta contra el soroll a Enric Granados. Foto: Twitter (@JxCatEixample)

Les terrasses dels bars i restaurants del carrer Enric Granados han de tancar una hora abans des de divendres passat. La mesura s’havia aprovat a principis d’agost, però ha trigat gairebé tres mesos a fer-se efectiva perquè l’Ajuntament havia de resoldre la trentena d’al·legacions presentades pels restauradors.

Des de divendres, doncs, les terrasses d’Enric Granados han de tancar a les onze de la nit de diumenge a dijous. En canvi, els divendres, dissabtes i vigílies de festius l’hora de tancament és a les dotze de la nit. Pel que fa a l’obertura, està permesa a partir de les vuit del matí cada dia.

L’anunci de l’entrada en vigor de la mesura va arribar l’endemà de la manifestació contra el soroll organitzada precisament a Enric Granados. Sota el lema Silenci: el soroll mata, una cinquantena de persones es van concentrar dimecres passat al vespre per exigir una resposta urgent per posar fi a les molèsties que pateixen els veïns de la zona.

Nous locals?

L’Ajuntament va decretar la suspensió de llicències per a nous bars i restaurants a Enric Granados el 2021. Tot i això, els veïns denuncien que en continuen apareixent. Jordi Badia, de SOS Enric Granados, explica que es tracta de “locals de restauració que obren amb llicències antigues”. “No es donen noves llicències, però les que ja existien no caduquen”, detalla. Així, diu, s’estan reobrint com a bars i restaurants alguns locals que els últims anys no s’havien dedicat a l’hostaleria, però que encara tenien la llicència. Tot plegat es tradueix en una xifra alarmant: “A Enric Granados hi ha 114 edificis de veïns i 119 llicències [de restauració]”, segons Badia.

Per acabar-ho d’adobar, recorda que als carrers adjacents els bars, restaurants i terrasses segueixen proliferant. A més, assegura que “ningú compleix amb el màxim de taules permeses a les terrasses”. D’aquesta manera, el problema s’estén “com una taca d’oli”, lamenta Badia. “Enric Granados és l’exemple del que no pot tornar a passar”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram