Pérez i Verge

La regidora Pérez i la consellera Verge durant la presentació de l’equipament. Foto: ACN

El Departament d’Igualtat i Feminismes que lidera la consellera Verge va anunciar ahir que finançarà un nou equipament per atendre víctimes de violència masclista a Barcelona de forma especialitzada. El centre el gestionarà l’Ajuntament, estarà situat a l’Eixample i complementarà l’atenció que ja proporciona el Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) situat a Nou Barris.

L’equipament costarà dos milions d’euros i es posarà en marxa a finals de l’any que ve. Feminismes considera que el model d’atenció a víctimes ha evolucionat i necessita especialitzar els 17 centres de Catalunya que donen aquest servei. “Atenció especialitzada vol dir anar molt més enllà de l’àmbit de la parella o poder atendre l’estrès posttraumàtic”, afirmava ahir la consellera Tània Verge. Per la tinenta Laura Pérez, aquest acord innovador suposa “posar el focus en la importància de la cooperació institucional per impulsar polítiques feministes i comporta tenir institucions més preparades per donar resposta a les violències masclistes”.

“Se salda un deute històric”

Després de la presentació de l’equipament, Elisenda Alamany, número dos d’ERC a l’Ajuntament, va assegurar que l’anunci suposa “saldar un deute històric amb Barcelona” i va parlar “d’acord innovador que és la prova d’una agenda feminista”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram