Festa Major

Un dels moments de la festa de l’any passat. Foto: Twitter (@marcmartinezn)

L’Esquerra de l’Eixample ho té tot preparat per viure una Festa Major inoblidable. Des d’aquest divendres, 30 de setembre, i fins al 9 d’octubre, el barri s’omplirà de vida amb gairebé vuitanta actes organitzats per una trentena d’entitats.

Si bé l’any passat el barri ja va poder celebrar una festa amb cara i ulls malgrat la pandèmia, sí que hi va haver restriccions per als actes més multitudinaris, com el sopar de Festa Major o la cantada d’havaneres. “Estem convençuts que, amb les ganes que hi ha, serà una de les festes més massives”, pronostica Alfons Sort, membre de la junta de l’Associació de Veïns i Veïnes de l’Esquerra de l’Eixample.

Una pregonera de luxe

Per començar la festa grossa amb bon humor, l’associació veïnal ha escollit tota una estrella per fer el pregó: la cupletista Brigitta Lamoure, l’alter ego de David Cano. “És el primer barri que compta amb mi com a pregonera, no m’ho esperava gens”, admet l’artista, contenta i afalagada amb la decisió.

Cal recordar que Lamoure és una amant i gran coneixedora dels 73 barris de la ciutat: els va recórrer durant anys amb el micròfon de betevé a la mà fins fa uns mesos, quan va ser una de les acomiadades per la direcció de la cadena, tot i ser-ne el símbol. “Em va fer molt de mal i trobo molt a faltar els barris”, lamenta. Això sí, malgrat tot, no perd l’alegria ni el sentit de l’humor i assegura que oferirà un pregó “punyent, amb picardia i ironia”. “També pot passar que directament llenci l’escrit i em posi a cantar”, adverteix.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram