L’activitat Terra i Gust, a la ronda Sant Antoni. Foto: Twitter (@AGTBaix)

La festa de l’alimentació sostenible Terra i Gust, que es va celebrar a la ronda Sant Antoni durant la Mercè, va provocar la indignació dels comerciants de la zona. Els presidents de les associacions Sant Antoni Comerç i Som Sant Antoni, Jordi Arias i Lídia Núñez, coincideixen a denunciar que l’acte es va organitzar “d’esquena al comerç del barri”, sense consultar-los ni convidar-los.

Per la seva banda, el comissionat d’Economia Social, Desenvolupament Local i Política Alimentària, Álvaro Porro, defensa el paper de l’Ajuntament i recorda que es tractava d’un “esdeveniment de ciutat relacionat amb la restauració sostenible, no d’un esdeveniment de barri”. Tot i això, admet l’error de no haver-ho comunicat als comerciants abans, motiu pel qual es van disculpar amb ells i van oferir sumar-se a l’activitat a alguns comerços que encaixaven amb la temàtica, com la cerveseria Barna Brew (Parlament, 45).

Mantenen la crítica

Aquesta reculada, però, no ha servit perquè les associacions comercials de Sant Antoni canviïn de parer. “És cert que ens han trucat i se’ns han disculpat, però mantenim la crítica inicial”, sosté Arias, que posa èmfasi en el fet que la festa coincidís “amb dies de mercat”.

També qüestiona que l’Ajuntament hi convidés alguns botiguers del barri a última hora, amb poc marge de temps per preparar-se, i que ho fes només després de veure la indignació del teixit comercial. “Ens van acabar convidant per la queixa; si no, no ho haurien fet”, lamenta el president de Sant Antoni Comerç.

A banda dels comerciants, Junts per Catalunya també ha expressat les seves crítiques per aquests fets. “És inexplicable que es munti una festa de l’alimentació sostenible a la ronda de Sant Antoni sense el comerç de proximitat”, diu el partit.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram