Salvador Illa i Fernando Simón durant la presentació del llibre. Foto: Ajuntament

La trajectòria de Salvador Illa al capdavant del ministeri de Sanitat passarà a la història per la gestió de la pandèmia de la Covid-19. Va viure moments molt durs, i ara el primer secretari del PSC ha volgut explicar-los en el llibre L’any de la pandèmia. L’ha presentat a la Casa del Llibre de la Rambla de Catalunya, al costat de la seva mà dreta en tota aquesta etapa, Fernando Simón, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries.

El llibre no és ben bé un informe exhaustiu, sinó un recull dels esdeveniments i de com van reaccionar els responsables polítics i sanitaris. Una mena d’explicació de com es va viure la pandèmia des d’aquella famosa sala de crisi habilitada per prendre decisions. Tot resseguint les pàgines descobrim el vessant més humà de la gestió sanitària. Com, per exemple, el moment més dur per a Illa, quan rep la notícia que la xifra de morts diaris ha arribat a 950.

Durant la presentació, feta ahir, Illa va destacar la col·laboració de polítics, personal sanitari i responsables de les comunitats autònomes: “Érem conscients que tots havíem d’anar a l’una”. Però també va voler remarcar la dificultat d’entesa amb algunes comunitats, però va justificar les mesures per la necessitat de salvar vides i, alhora, de limitar l’impacte del confinament estricte.

A la presentació hi van assistir moltes personalitats i companys de partit d’Illa. Com ara el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que va voler donar suport públicament a la seva tasca: “En Salvador Illa és un exemple de compromís i vocació de servei públic i, sens dubte, ho va demostrar durant la gestió de la pandèmia”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram