espai pacificat

L’espai pacificat de l’Escola Aldana, a l’agost. Foto: Twitter (@CuidemSant)

Fa mesos que l’anomenat ‘mercat de la misèria’ no s’instal·la a la llosa de la ronda de Sant Antoni: el patrullatge permanent que la Guàrdia Urbana hi fa des del febrer l’ha expulsat de la zona. Evidentment, però, no s’ha esfumat, simplement s’ha desplaçat, sobretot al Raval, i un dels punts on diversos venedors ambulants s’estableixen cada dia és l’espai pacificat que hi ha davant de l’Escola Rubén Darío (ronda de Sant Pau, 38), al límit amb Sant Antoni.

“És un problema que ens afecta diàriament. No quan hi són els infants, a entrades i sortides, però sí a les tardes”, explica la directora del centre, Sheyla Gómez, que detalla que l’espai pacificat s’omple “de gent que ven els seus objectes”. En aquest sentit, el president de l’Associació de Veïns de Sant Antoni, Pep Sala, subratlla que la situació del ‘mercat de la misèria’ “s’ha de solucionar a nivell economicosocial” i que “no s’hi val canviar-lo de lloc”.

Retiren un espai pacificat

L’espai pacificat de l’Escola Rubén Darío no és l’únic en què s’han produït situacions com aquesta. Al de l’Escola Aldana (carrer d’Aldana amb Comte Borrell) hi havia “moltes persones que de forma diària feien les seves necessitats”, segons la directora del centre, Maria Janer, que assegura que això la va portar a demanar a l’Ajuntament que el retirés. I així ho va fer: l’espai pacificat ja no hi és. Des del Districte confirmen que “l’ús per al qual s’havia previst no s’estava donant” i que, de moment, no el tornaran a instal·lar. Això sí, el mobiliari “es reaprofitarà i es col·locarà a un altre centre educatiu”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram