terrasses

Les terrasses tancaran a les 23 i les 00 hores. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament va anunciar a principis d’agost una mesura que vol reduir el soroll del carrer Enric Granados: avançar l’hora de tancament de les terrasses dels bars i restaurants. Això vol dir que hauran de tancar de diumenge a dijous a les onze de la nit i divendres i dissabtes a les dotze. Perquè aquesta mesura es faci realitat, però, s’haurà d’esperar.

Tal com expliquen des de l’Ajuntament, el procés administratiu per, entre altres, notificar la directriu a tots els bars i restaurants amb terrassa d’Enric Granados –cal respondre les al·legacions que es poden presentar–, farà que la mesura no es comenci a aplicar fins d’aquí mínim un mes. En total hi ha 82 establiments afectats.

La decisió de reduir els horaris de les terrasses va sorgir després que els sonòmetres instal·lats en aquest carrer indiquessin com cada nit se superen en tres decibels els límits de soroll permesos. Una realitat que pateixen des de fa molt temps diversos veïns d’Enric Granados, que han estat denunciant des de la plataforma SOS Enric Granados. Un exemple és la concentració contra el soroll en la qual els seus integrants van participar, juntament amb altres entitats, el passat 16 de juny a la plaça Sant Jaume. S’hi van arribar a reunir més de 200 persones sota el lema ‘Silenci, el soroll mata’.

Una altra mostra de la difícil situació que es viu en aquest punt del barri és el cas d’en Manu, un veí que va explicar fa uns mesos a Línia Eixample que deixava el seu pis pel soroll. “No puc dormir”, va lamentar.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram