El líder d’ERC a Barcelona no participarà en la manifestació de l’11 de setembre. Foto: ACN

El líder d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha anunciat aquest dilluns que no anirà a la manifestació de l’ANC de la Diada perquè considera que no té “cap pretensió unitària”. Maragall ha explicat que hi haurà gent del partit que hi participarà i que, en el seu cas, assistirà a altres actes.

“Recordo quan la Diada ens interpel·lava a tots, amb claredat i energia positiva, això en aquests moments és obvi que no és així”, ha afegit. El líder del grup també ha apuntat que la convocatòria genera “contradiccions”, ja que “qui la convoca està pensant a competir, no només expressant distància crítica amb partits i institucions, sinó també anunciant la seva voluntat de convertir-se en organització política”.

“ERC estarà al carrer”

“Tindrem els espais necessaris per fer els debats oportuns”, ha insistit, “la diversitat i els accents són totalment legítims, ja que tots som necessaris per a l’independentisme”. Maragall també ha recordat que aquell que es manifesta “com un adversari” és l’Estat i no pas “els mateixos independentistes”. “ERC estarà al carrer, però em sembla que és molt clar que les circumstàncies no són les mateixes que fa anys”, ha conclòs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram