soroll terrasses

Al voltant de 40 veïns van demanar responsabilitats al Gremi de Restauració. Foto: FAVB

El soroll continua sent un problema de ciutat. Ahir uns 40 veïns de La Xarxa Veïnal contra el Soroll – XAVECS es van concentrar davant la seu del Gremi de Restauració per protestar contra el soroll de les terrasses dels bars i restaurants de diferents barris de la ciutat. Els veïns, que comptaven amb el suport de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB), van demanar responsabilitats al gremi per unes molèsties que, tal com van dir, tornen a ser com abans de la pandèmia i han empitjorat durant l’estiu.

Tal com van explicar des de XAVECS en un comunicat, el soroll els afecta en el dia a dia, cosa que impedeix fer activitats quotidianes com “llegir, escoltar música, fer la migdiada, estudiar, tenir una conversa amb la finestra oberta o, simplement, estar a casa gaudint de tranquil·litat”. Tal com van afegir, són “aspectes bàsics per a la salut, com dormir a la nit, que es converteixen en fites impossibles si tens sota el teu balcó un local regentat per irresponsables”.

Per part seva, des del Gremi de Restauració van restar importància a la concentració a través de Twitter. “La posició anti terrasses i anti activitat econòmica de la FAVB, tot i que és legítima, és minoritària. Per ser exactes, és la dels 35 veïns que s’han ‘concentrat’ davant la seu del Gremi. Aquesta és la vostra representativitat: el 0,002% dels barcelonins.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram