Els veïns confirmen que hi ha més soroll del permès a la nit. Foto: Ajuntament

Els sonòmetres instal·lats per l’Ajuntament al carrer Enric Granados han demostrat el que fa anys que denuncien els veïns: en aquesta zona hi ha massa soroll a la nit. “El primer pas per resoldre un problema és reconèixer-lo”, diu sobre aquesta qüestió el portaveu de la plataforma SOS Enric Granados, Josep Maria Alcoberro.

L’anàlisi del consistori demostra que, “de manera continuada”, en aquest carrer se superen en més de tres decibels els llindars de soroll permesos de nit. El mateix passa a altres carrers i places dels districtes de Ciutat Vella, Sant Martí, Sants-Montjuïc i Gràcia. Són els punts de la ciutat que l’Ajuntament estudia considerar “zones acústicament tensionades en horari nocturn (ZATHN)” per poder-hi aplicar “plans de reducció de soroll” per minimitzar la contaminació acústica.

“Han sigut molts anys de predicar en el desert, però per fi s’admet que existeix aquest problema”, valora Alcoberro, que creu que, en aquest sentit, l’època de confinament va ajudar a prendre’n consciència. Ara, però, es pregunta què comportarà això: “Hi ha unes línies d’actuació, però hem de veure com es materialitzaran”, comenta, en referència als plans d’actuació que podrien estar enllestits aquest mateix juliol, segons va dir el regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, en la presentació dels resultats dels sonòmetres, el dia 13.

Reduir els horaris de les terrasses

Entre les mesures que inclouen aquests plans, Badia va parlar de “mediació, informadors, Guàrdia Urbana, serveis de neteja o, fins i tot, la reducció d’horaris d’establiments de venda de begudes o de terrasses”. Això últim és, precisament, el que Alcoberro considera actualment “el cavall de batalla”, el canvi que, a parer seu, permetria millorar la situació. Lamenta, però, que hi hagi “resistències” tant a dins del govern (per part del PSC) com a fora, sobretot per part del Gremi de Restauració.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram