Vedella Fira Modernista

Part de la vedella del sopar va acabar a un menjador social. Foto: Coreixample

El menjar que va sobrar del sopar popular de la Fira Modernista de Coreixample no va acabar a les escombraries. L’associació de comerciants, que organitza aquest esdeveniment des de fa disset anys, va donar una segona vida a l’excedent de vedella rostida servida en aquell àpat gràcies a una col·laboració amb un dels seus socis, La Conservera. Des d’aquesta botiga, inaugurada fa tres mesos per una cooperativa sense afany de lucre, van preparar plats amb la vedella que va quedar i els van fer arribar al menjador social de Ca l’Isidret, de la Taula Eix Pere IV, dins del projecte Singulars.

El president de Coreixample, Xavier Llobet, matisa que, en edicions anteriors, tampoc es llençava menjar, sinó que es repartien entre ells el que sobrava. La novetat d’enguany, doncs, és que han trobat un sistema perquè els aliments no consumits arribin a les persones que més ho necessiten. Aquesta idea, tal com explica Llobet, va sorgir després d’haver rebut una formació sobre economia circular al Palau Reial i respon a la voluntat de Coreixample d’aturar el malbaratament alimentari i ser més sostenibles.

Des de La Conservera (carrer Bailèn, 58), Puri Gallardo i César Martínez es mostren satisfets d’haver pogut engegar aquesta iniciativa de la mà de Coreixample, perquè defensen que “el menjar és un dret” que s’ha de garantir. De fet, aquesta no és, ni de bon tros, la primera vegada que preparen menjar per a persones amb pocs recursos, sinó que ho fan habitualment com a col·laboradors dels projectes Pere IV i Singulars.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram