Monbus

La companyia Monbus genera queixes veïnals. Foto: Twitter (@SOSrondaUni)

La reforma de la ronda Universitat que va quedar enllestida l’abril de 2021 va deixar satisfets els veïns després de molts anys de reivindicacions perquè aquest carrer deixés de funcionar, a la pràctica, com una gran estació d’autobusos. Més d’un any després, la valoració general continua sent positiva, tot i que encara hi ha autobusos que no fan les coses bé.

Des de la plataforma SOS Ronda Universitat assenyalen sobretot la companyia Monbus, que amb la transformació de la ronda va deixar de tenir-hi parada per passar a tenir-la a la Gran Via. Segons l’entitat veïnal, hi ha conductors d’aquesta empresa que segueixen deixant els autobusos a l’antiga parada, obstaculitzant els vehicles que sí que tenen permís per aturar-se allà. “Per culpa d’aquests busos, n’hi ha d’altres –sovint busos turístics– que es veuen obligats a parar en doble fila”, assegura el portaveu de la plataforma, Màrius Armengou.

Malgrat aquests inconvenients, Armengou deixa clar que els canvis de l’any passat van funcionar. “Mai ningú havia fet res per la ronda, que durant trenta anys va ser una estació d’autobusos, i aquest govern hi va destinar 350.000 euros”, reconeix, i afegeix que ara “s’hi fan una quarta o cinquena part de les operacions que s’hi feien abans”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram