Recepcionistes hotel

S’espera una ocupació del 85%. Foto: Miquel Vera/Aina Martí/ACN

Els dos estius anteriors van ser llargs i difícils per als hotels. No s’omplien prou habitacions i, per tant, el seu dia a dia no tenia res a veure amb el d’abans de la pandèmia. Afortunadament per a ells aquesta realitat està canviant. Així ho va manifestar la setmana passada el Gremi d’Hotels en una roda de premsa en la qual va dir que es preveu una ocupació del 85% en els mesos de juny, juliol i agost.

Aquesta realitat es veu reflectida en un dels hotels del barri, l’Hotel Abbot, des d’on expliquen que aquest mes hi ha un 85% de les habitacions reservades. En el cas del juliol i l’agost, però, reconeixen que encara estan lluny d’aquest percentatge. Tal com detallen, “la pandèmia ha fet que la gent reservi amb menys temps. Esperem en els pròxims dos mesos arribar a aquest percentatge”. Davant d’aquesta situació, no poden evitar que els acompanyin diferents pensaments. “Creiem que aquest estiu pot ser el de la recuperació, però encara som curosos perquè la gent reserva amb uns 10 dies d’antelació”, reconeixen amb precaució.

Hi ha un altre hotel de l’Esquerra de l’Eixample on es parla de la situació encara amb més optimisme. La previsió, indiquen, que tenen pels mesos de juliol i agost és d’una ocupació de més del 85% i, en el cas d’aquest juny, s’arribarà al 100%. “És pel Primavera Sound, altres festivals, tots els esdeveniments que hi ha i les ganes que té la gent de sortir de casa”, diuen. Això, afegeixen, ha fet que la demanda d’habitacions estigui “pels núvols” i, per tant, els preus siguin alts. “L’habitació doble que ens queda per a demà costa 350 euros”, asseguraven dijous passat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram