Ronda Sant Antoni

El futur de la ronda Sant Antoni genera controvèrsia. Foto: Arxiu

La plataforma veïnal d’afectats per la Llosa de Sant Antoni viurà demà amb expectació el debat  que ha organitzat sobre la futura reforma d’aquesta avinguda, que se celebrarà a dos quarts de set de la tarda a la mateixa avinguda. En declaracions a Línia Eixample, el portaveu de l’entitat, Toni Olivella, lamenta que aquesta transformació urbanística hagi acabat “enquistant-se” i transformant-se en una problemàtica per al barri. “S’ha convertit en una guerra política”, lamenta Olivella.

Cal recordar que la plataforma veïnal d’afectats per la Llosa de Sant Antoni defensa que cal recuperar el projecte que l’Ajuntament va aprovar l’any 2018, que contemplava convertir la ronda en un eix verd i cívic on els vianants, les bicicletes i el transport públic fossin els protagonistes en tot el tram que va de Comte d’Urgell fins a Universitat. Concretament, la previsió era fer un carril bus de pujada i baixada, un carril de càrrega i descàrrega al costat del Raval, un carril bici bidireccional al mig i voreres amples. El projecte, però, va quedar anul·lat mentre es licitava.

Debat amb aires electorals

Així doncs, en el debat de demà està previst que hi hagi representats de tots els partis. De moment hi ha confirmada l’assistència de Laia Bonet (PSC), Eva Baró (ERC), Joan Rodríguez (Junts per Catalunya), Luz Guilarte (Cs) i Eva Parera (Valents). Barcelona En Comú i el PP han de confirmar qui serà el seu representant. El projecte del 2018 el defensen el PSC i la majoria de l’oposició, tot i que amb alguns matisos en el cas, per exemple d’ERC. Barcelona En Comú, per la seva banda, considera que l’escenari actual és diferent del del 2018 i que cal apostar per un disseny on la pacificació tingui encara més protagonisme.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram