Tilling Stevens

El Tilling Stevens del 1922 protagonitza l’exposició visual emmarcada dintre de la celebració del centenari de la xarxa de bus. Foto: TMB

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) se sumarà a la Nit dels Museus i obrirà la sala d’exposicions Mercè Sala, situada al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de metro a l’estació de Diagonal, des de les 7 de la tarda i fins a la 1 de la matinada. L’horari habitual d’obertura de l’Espai Mercè Sala és de 10 del matí a 20.30 hores, tots els dies feiners de dilluns a divendres, i l’entrada és gratuïta. 

L’emblemàtic autobús de dos pisos que la Companya General d’Autobusos (CGA) va adquirir el 1922 per posar en marxa les quatre primeres línies de la xarxa d’autobús és el centre d’aquesta exposició que es va inaugurar el passat mes d’abril i que recull tota una sèrie d’elements visuals sobre aquest històric vehicle. A banda de les imatges, la mostra també incorpora un vídeo time- lapse que recull el procés de restauració que s’està portant a terme d’un Tilling-Stevens TS3A. 

Com a novetat, cal destacar que és la primera vegada que una exposició pròpia de la Fundació TMB és totalment accessible per a persones amb discapacitat visual, gràcies a les etiquetes NaviLens distribuïdes pel recorregut. Aquest mateix sistema permet tenir accés als continguts en 24 idiomes. 

L’activitat forma part de TMB Cultura, projecte de la Fundació TMB que vol aproximar la cultura a la ciutadania i enriquir l’experiència del viatge en transport públic. 

Àmplia proposta cultural 

La Nit dels Museus és una iniciativa promoguda pel Consell d’Europa que enguany arriba a la seva dotzena edició i en què participen més de 4.000 museus de 40 països europeus. A més de gaudir de les col·leccions i les exposicions temporals dels museus, també es poden veure concerts, dansa, teatre, recitals de poesia i visites guiades, entre altres activitats. 

En aquesta setzena edició hi prenen part fins a 75 equipaments de 8 ciutats de l’àrea metropolitana: Barcelona, Badalona, Cornellà, Esplugues, l’Hospitalet, Sant Adrià, Sant Joan Despí i Santa Coloma. 

Reforç de la línia 150 de bus 

Per facilitar l’accés dels assistents als diferents centres i museus de Montjuïc que obren portes la tarda-nit de dissabte amb motiu de la Nit dels Museus, TMB reforçarà amb vehicles articulats la línia 150 de bus (Pl. Espanya – Castell de Montjuïc). Així, entre les 19 hores i la 1 de la matinada, la circulació de vehicles d’aquesta línia es veurà ampliada. 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram