Ronda Sant Antoni

El present i el futur de la Ronda Sant Antoni segueixen generant debat. Foto: Twitter (@sindicbarcelona)

La ronda Sant Antoni acumula un ampli historial de desacords, queixes i canvis d’opinió. El canvi més recent és que, tot i que l’Ajuntament va assegurar no fa gaire que no es faria cap adeqüació provisional de l’espai, ara ha tornat a canviar de parer. Finalment instal·larà quatre espais ­–àgores, en llenguatge municipal– per fer-hi activitats veïnals. El govern municipal ja ha tret a concurs la instal·lació d’aquestes àgores per un preu de 241.000 euros. La idea és que comencin a funcionar aquest maig i que es retirin quan comencin les obres per treure la llosa, en principi previstes abans que acabi l’any.

De moment no es coneixen massa detalls sobre com seran les àgores, ja que, segons beteve, només s’ha dit que en aquestes hi haurà taules i cadires. El que sí que se sap, tal com ha informat el mateix mitjà, és que n’hi haurà dues que programaran activitats diàries, tan infantils com per adults, i dues d’eventuals, que es faran servir quan entitats de Sant Antoni o el Raval vulguin fer activitats. D’aquesta manera es busca omplir de vida un espai que està buit des del 2018, la qual cosa ha estat provocant queixes veïnals.

Pel que fa a la reforma definitiva, han sorgit més reivindicacions veïnals. Aquest dilluns les entitats Fem Sant Antoni i la Xarxa Veïnal del Raval han recordat que defensen que la futura ronda sigui totalment pacificada i han presentat el suport que tenen d’unes 40 entitats i AFA. El motiu de la seva acció és que en el ple municipal d’abril tots els partits menys Barcelona en Comú van votar recuperar el projecte de la reforma aprovat el 2018, que projecta un carril per sentit per a busos i bicicletes i un espai de càrrega i descàrrega.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram