Felix Ortega

Félix Ortega és el director general de Barcelona Activa. Foto: Ajuntament

El director general de Barcelona Activa, Félix Ortega, ha afirmat en una entrevista a l’agència EFE que “Barcelona és la ciutat d’Espanya que es recupera amb més rapidesa” de la crisi econòmica provocada per la covid-19.

Tot i aquest escenari, Ortega considera que la ciutat encara té assignatures pendents, com ara reduir els 15.000 llocs de feina que es calcula que estan sense cobrir per la manca de perfils digitals. Tot plegat, per tal que Barcelona pugui reforçar el seu paper de pol d’innovació científica, tecnològica i empresarial. “Cal retallar aquesta escletxa i ara mateix ja estem formant al 10% del talent digital i tecnològic de la ciutat i ajudem a crear el 10% de les empreses del sector”, afirma Ortega a la mateixa entrevista.

Xifres positives

D’altra banda, Ortega també destaca que els últims indicadors mostren que “el nivell d’ocupació és com el del 2008” i que a la ciutat “hi ha molta inversió”. Barcelona, afegeix, és una de les ciutats del món més competitives i assegura que només fa falta “mirar els números” per veure que no viu un moment de decadència.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram