Punt INFOjove

Un moment de l’estrena de dimecres passat. Foto: Twitter (@paugv87)

L’Eixample era fins fa una setmana l’únic districte de la ciutat que encara no comptava amb un Punt infoJOVE, un servei d’atenció i assessorament per a joves d’entre 12 i 35 anys. Aquesta mancança era especialment rellevant tenint en compte que també és el districte amb més gent jove: “Hi viuen tants joves com gent viu a les Corts”, assenyalava recentment el regidor de l’Eixample, Pau Gonzàlez, parlant precisament sobre aquest servei. Però la mancança ja s’ha resolt. Dimecres passat el servei va aterrar al districte i concretament al Fort Pienc, a l’Edifici Transformadors.

Els punts infoJOVE serveixen per “acompanyar els joves en diferents àmbits, com ara la recerca de pis, de feina o d’estudis”, detalla el coordinador del punt de l’Eixample, Marià Garrido. Tot i que fa poc que està en funcionament, aquest servei ja ha rebut algunes consultes de joves relacionades amb la preinscripció als estudis postobligatoris, un tema que Garrido preveu que generarà moviment. Com també creu que ho farà l’anomenat bo jove, l’ajut de 250 euros als joves per pagar el lloguer que va aprovar el govern espanyol.

El nou punt infoJOVE aposta per un “model integral”, tal com explica Garrido, amb l’objectiu d’arribar a tots els joves que ho necessitin. És per això que fins a vuit instituts del districte compten amb un treballador del servei un cop per setmana. “D’aquesta manera és com si hi haguessin nou punts infoJOVE repartits per tot l’Eixample”, diu Garrido, que ho considera especialment important per l’extensió del districte.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram