El col·lectiu de persones cegues rebutja un futur canvi d’itinerari de la línia 50, que ara s’atura a Sepúlveda

La parada d’autobus Sepúlveda/Vilamarí està ubicada al costat de l’edifici de l’ONCE

El dia que es va inaugurar el centre comercial de les Arenes s’habilitava també una parada d’autobus tot just al costat de l’antiga plaça de braus. La nova estació, situada al lateral de la Gran Via, passava a acollir les línies de bus 9 i 56, que canviava el seu recorregut i deixava d’utilitzar l’estació de Sepúlveda/Vilamarí.

Una altra línia d’autobús que tenia previst traslladar-se en un futur pròxim a la nova parada de Gran Via era la línia 50, que recorre Barcelona des de la muntanya de Montjuïc fins al barri de Trinitat Nova, a Nou Barris. Aquest canvi d’itinerari, però, s’ha aturat provisionalment i, potser, es replanteja. La causa ha estat la queixa generalitzada del col·lectiu de persones cegues. L’enviament de correus electrònics de queixa a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), i la intercessió de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitats, que ha recollit un bon nombre de signatures rebutjant aquest trasllat de la línia 50 d’autobus, han provocat el seu replantejament.
Les persones cegues argumenten que la parada actual de la línia 50, a la cruïlla de Sepúlveda amb Vilamarí, es troba al costat mateix de l’edifici de l’ONCE, mentre que des de l’estació de les Arenes s’ha de creuar la Gran Via per plaça Espanya, amb el perill que això comporta.
“Hem de tenir en compte que algunes persones s’adrecen a l’edifici de l’ONCE cada dia, per recollir els cupons, demanar un bastó, per assistir als cursos que imparteixen”, explica Maite Ruiz, membre de l’entitat Asendi NB, una de les associacions que s’ha mostrat en contra d’aquest futur canvi d’itinerari. Ruiz assegura que “els passos de la Gran Via i la plaça Espanya són molt perillosos per a les persones amb una ceguesa total”. Des d’Asendi NB s’adverteix del risc d’atropellaments en aquests encreuaments.
TMB va informar a finals de juliol, tant a Asendi NB com a la resta d’entitats implicades, que el canvi de recorregut de la línia 50 d‘autobus quedava aturat i que es replantejaria. El col·lectiu de persones cegues i les associacions que els donen suport esperen que aquest projecte es repensi i que, al final, el benefici econòmic que suposa el centre comercial de les Arenes no passi per sobre del benestar, la comoditat i, sobretot, la seguretat d’un bon nombre de persones cegues.
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram