La llosa de la ronda ha estat motiu de queixes veïnals. Foto: Arxiu

La llosa de la ronda Sant Antoni torna a ser tema de debat. En el ple municipal d’abril, que es va celebrar divendres passat, tots els partits de l’oposició i el PSC van votar a favor d’una proposta de Ciutadans que demanava recuperar el projecte de reforma de la ronda aprovat el 2018 i posteriorment congelat. Els comuns, en canvi, s’hi van abstenir.

Barcelona en Comú defensa la necessitat d’actualitzar aquell projecte, reduint-ne els carrils de circulació, mentre que la resta de formacions aposten per mantenir-lo com estava, amb un carril per sentit per a busos i bicicletes i un espai per a càrrega i descàrrega. Els comuns han posat damunt la taula dues propostes noves, una que suposaria la pacificació total de la ronda i una altra que mantindria només un carril de baixada per al bus i el carril bici bidireccional.

Des de la Plataforma d’Afectats per la Llosa de Sant Antoni, Toni Olivella recorda que la prioritat dels veïns és “que la llosa s’aixequi, cosa que passarà al novembre” i que, per a la reforma definitiva, prefereixen el projecte del 2018. La seva queixa principal, però, és la manca de consens entre socis de govern. “Volem una interlocució amb l’Ajuntament i ens trobem que ens hem de reunir per un costat amb els socialistes i, per l’altre, amb els comuns, i que uns ens diuen blanc i els altres, negre”, lamenta Olivella.

Però sembla que entre veïns tampoc hi ha consens. Fem Sant Antoni i la Xarxa Veïnal del Raval han criticat la decisió del plenari de recuperar el projecte de 2018 i demanen que s’elabori un projecte de pacificació definitiu i consensuat amb el veïnat.

La superilla, també a debat

La setmana passada hi va haver una trobada entre entitats i Districte per fer balanç del funcionament de la superilla de Sant Antoni. Entre altres coses, es va parlar del nou horari de càrrega i descàrrega (de 9.30 a 16.00 hores) o de la necessitat de tenir una senyalització més clara i més presència d’agents cívics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram