Bruc 144

El local està situat al 144 del carrer Bruc. Foto: Google Maps

La presidenta del Grup de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, va anunciar ahir que la seva formació portarà al Comitè d’Ètica de l’Ajuntamentel cas de la compra, amb el programa municipal ‘Amunt Persianes,’ d’un local de l’Eixample –situat al número 144 del carrer Bruc–propietat del conseller municipal dels Comuns a Sarrià-Sant Gervasi Max Cahner.

Des de Junts consideren que cal analitzar si la decisió del govern municipal d’adquirir aquest local, un semi sòtan, ha estat correcta. El preu de la compra, l’acord de la qual va tirar endavant el passat mes de desembre, va ser de gairebé 245.000 euros. Durant la Comissió d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament celebrada ahir, Artadi va denunciar que “existeixen indicis manifestos que l’execució del programa ‘Amunt Persianes’ no respon als objectius pels quals va ser endegada i que hi ha casos en els quals podria tenir l’efecte invers al que es buscava”. Unes paraules que va pronunciar per la polèmica amb els 16 locals de les Corts que l’Ajuntament tenia previst comprar.

“Es complien els requisits”

Des de Barcelona En Comú, per la seva banda, han volgut donar explicacions sobre el cas i asseguren que la compra es va poder fer perquè “es complien els requisits i no hi ha cap incompatibilitat”. “Com qualsevol veí o veïna de la ciutat, Max Cahner podia posar el seu local a disposició del concurs de l’Ajuntament, complint amb els mateixos requisits que la resta la ciutadania. Aquest local és una herència i la família va decidir posar-lo a disposició del concurs”, afegeixen des de la formació.

Per últim, també recorden que Cahner és conseller del partit des de fa quatre mesos i que quan va presentar el local a la convocatòria “no tenia cap vinculació amb l’Ajuntament”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram