Collboni ocupació

L’acord s’ha signat amb una seixantena d’entitats. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament ha signat un acord per fomentar l’ocupació de qualitat amb una seixantena d’entitats. El pacte té vigència fins al 2030 i té com a objectiu reduir la temporalitat i les desigualtats del mercat de treball.

La previsió del consistori és potenciar els contractes de qualitat i generar oportunitats i més estabilitat en l’àmbit laboral, al mateix temps que s’estableixen plans d’acció biennals adaptats a les tendències del mercat. L’última estratègia per a l’ocupació va acabar el 2020, i el 2021 va quedar centrat en les mesures urgents per fer front a les conseqüències de la pandèmia. I és que, tal com expliquen des de Barcelona Activa, es busca treballar “per definir el full de ruta dels pròxims 10 anys en matèria d’ocupació”.

El primer pla biennal, 2022-2023, té com a reptes importants la reducció de l’atur de llarga durada i de l’atur juvenil. Alhora, adoptarà mesures en el marc dels projectes Next Generation, programes europeus i actuacions municipals en sectors estratègics.

“Treball digne”

El primer tinent d’alcalde de la ciutat, Jaume Collboni, ha explicat que el nou acord busca garantir “el treball digne per a tothom, amb més i millor ocupació” en un context on “les noves formes de treballar exigeixen nous drets i nous acords”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram