Disseny plaça Doctor Letamendi

El disseny del projecte de la plaça del Doctor Letamendi. Foto: Ajuntament

Comencen a veure la llum alguns dels projectes guanyadors dels pressupostos participatius de l’Eixample, que començaran a fer-se realitat a principis de l’any que ve. Un d’ells és la transformació de la plaça del Doctor Letamendi, que vol renovar l’espai infantil de joc, incorporar nou mobiliari i desviar el recorregut de les bicicletes i dels patinets perquè circulin pel lateral de la plaça. Des de l’Associació de l’Esquerra de l’Eixample aplaudeixen la darrera mesura perquè donarà al barri més seguretat viària. “Hi ha preocupació pel perill que comporten les bicicletes i els patinets per als nens i la gent gran”, diu el president de l’entitat veïnal, Joan Vey.

Un altre dels projectes previstos és la pacificació de tres xamfrans del carrer Aragó, que es troben a les cruïlles que hi ha amb els carrers Viladomat, Entença i Comte Urgell, on es faran reformes basades en l’urbanisme tàctic. Per a Vey, en aquest cas la mesura també és bona, però sempre que ajudi a assolir canvis reals. “Serà bo per als veïns si realment pot reduir la quantitat de cotxes”, afirma. Una de les entitats impulsores del projecte, Eixample Respira, ha celebrat l’anunci amb més entusiasme recordant que permetrà a les persones guanyar nous espais a “l’autopista urbana d’Aragó”.

No es pot parlar de lluitar contra la contaminació de la ciutat sense millorar els espais d’un dels col·lectius que més la pateixen: els nens. És per això que un altre canvi que s’ha posat sobre la taula és pacificar els entorns de l’escola Els Llorers i l’Escola Bressol Municipal l’Arbret, on s’instal·laran bancs, espais de joc i aparcaments de bicicletes. “Això és necessari en totes les escoles perquè en sortir de classe no hi hagi problemes de mobilitat”, afirma Vey, tot i que alhora es pregunta què passarà amb els vehicles que ara fan servir aquests espais per aparcar. “Per a l’Ajuntament, com menys n’hi hagi al carrer, millor”, recalca.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram