Discoteca ronda Sant Pere

Els veïns denuncien molèsties contínues. Foto: Twitter (DiscoRonda19)

“Si passo el cap de setmana a casa, són tres nits que no dormo”. Ho diu Maria Martí (nom fictici), una veïna de la ronda de Sant Pere que conviu amb la discoteca del número 19 d’aquest carrer des de fa anys i que assegura que, des de la reobertura de l’oci nocturn, l’incivisme dels clients del local ha augmentat molt. Parla de baralles, crits, brutícia i moltes conductes incíviques més. Ella i altres veïns afectats han creat una plataforma per reclamar solucions i han presentat una denúncia administrativa a l’Ajuntament contra la discoteca The Bunker.

Però no només els veïns de la ronda de Sant Pere pateixen per la presència d’aquest establiment. Elena Ferrer (també nom fictici) viu amb soroll i vibracions cada nit de divendres a diumenge perquè el seu pis és a un edifici del carrer Ausiàs March que connecta amb la discoteca. “He hagut de canviar la distribució de les habitacions”, lamenta Ferrer, que ha fet així que el seu dormitori quedi més allunyat del soroll.

Per la seva banda, les monges Paulines, que tenen la llibreria al costat de la discoteca, han d’enganxar llibres i altres objectes als prestatges perquè, si no, les vibracions de la sala els fan caure i l’endemà s’ho troben tot a terra.

Ja la van tancar un cop

Tot plegat no és nou: fa més de vint anys que allà hi ha una discoteca i en fa sis que va passar a mans dels propietaris actuals, cosa que va empitjorar la situació, segons els veïns. Tant és així que, abans de la pandèmia, van presentar un recull de signatures al síndic de greuges i, finalment, van aconseguir que es tanqués la sala.

Després de l’oasi que van viure durant el tancament de l’oci nocturn, els veïns es queixen que “han tornat amb molta més força”, en paraules de Martí. Per això, a més de la denúncia administrativa, estan exposant el problema a través del compte de Twitter @DiscoRonda19 i volen tornar a recollir firmes per presentar-les als síndics de Barcelona i Catalunya.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram