Seguretat laboral

La presentació de l’acord entre la Generalitat i l’Ajuntament. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament, a través de la Guàrdia Urbana, i la Direcció General de la Inspecció de Treball de la Generalitat han signat un protocol de cooperació per garantir el compliment de la normativa laboral a la ciutat.

L’objectiu és potenciar més la comunicació i l’actuació conjunta entre les dues institucions, ja que a partir d’ara s’estableix un canal directe per detectar, investigar i erradicar pràctiques incorrectes i infraccions en el món laboral de forma ràpida i efectiva. L’acord permetrà la Guàrdia Urbana informar a la Inspecció de Treball de Catalunya, responsable del compliment de la normativa laboral, de les irregularitats que identifiqui en l’exercici de les seves funcions, aprofitant així les seves capacitats i el seu coneixement de la ciutat.

Creant ocupació

El primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, i president de Barcelona Activa, Jaume Collboni, ha destacat que “Barcelona és la gran ciutat d’Espanya que està creant més ocupació en la sortida de la pandèmia, però les etapes de reactivació sempre comporten riscos en la qualitat dels llocs de treball”. Per a Collboni, “una ciutat amb més garanties en matèria laboral és una ciutat amb millors condicions de treball, menys frau, més seguretat i, per tant, amb una recuperació més justa”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram