Les Candidatures d’Unitat Popular (CUP) exigeixen al nou Govern de l’Ajuntament de Barcelona un canvi de rumb en la política esportiva, un ple suport a les Federacions Catalanes i a les Seleccions Catalanes reconegudes internacionalment.

Què pensaríem si la selecció espanyola de futbol jugués un partit al Camp Nou? O pitjor encara, a l’Estadi Olímpic Lluís Companys per tot el simbolisme que el seu nom comporta? Què pensaríem si l’Ajuntament hi posés esforços i diners perquè fos possible?

Doncs, aquest cap de setmana l’Estadi Olímpic Lluís Companys ha acollit una de les proves del Campionat d’Europa de Seven (rugby a 7) que organitza la Federació Internacional de Rugby Amateur (FIRA) i la Federación Española de Rugby (FER). En aquesta competició, hi prendrà part Espanya juntament amb altres països com Anglaterra, Portugal, França…

L’antic Govern de l’Ajuntament, format per PSC i ICV-EUiA, ha aportat 100.000 € directament de les arques municipals per a l’organització de l’esdeveniment; quan mai havia donat res, al contrari, sempre havia posat dificultats per a què les Seleccions Catalanes puguessin jugar a Barcelona en recintes municipals.

A més, es dóna el cas que la Federació Catalana de Rugby està immersa a París en un contenciós judicial contra les mateixes FIRA i FER. Catalunya va ser fundadora de la FIRA l’any 1934 i, per tant, membre de ple dret i amb la possibilitat de competir internacionalment de forma oficial. La defensa de la FER es basa en una normativa franquista que l’any 1941 va eliminar la possibilitat que les federacions catalanes poguessin tenir representació internacional.

Des de la CUP de Barcelona exigim al nou equip de govern de l’Ajuntament de Barcelona un canvi de rumb en la política esportiva: ple suport a les Federacions Catalanes i a les Seleccions Catalanes reconegudes internacionalment i cap suport a l’organització d’esdeveniments on, enlloc de la nostra selecció, ens hem d’empassar la selecció espanyola, el seu himne i tot el simbolisme que comporta.

Candidatures d’Unitat Popular

Barcelona

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram